VergetenSpelers.nl


Vergeten spelers

Op deze website vind je informatie over alle voetballers die ooit in de Nederlandse eredivisie hebben gevoetbald.

De Nederlandse Eredivisie bestaat nu uit 18 clubs, de gemiddelde selectie is zeker 23 voetballers. De meeste spelers blijven niet langer dan een paar jaar bij dezelfde club. Tussen 2000 en 2011 hebben daarom al bijna 2000 spelers in de Eredivisie gevoetbald.

Er zijn dus heel veel spelers die in de Nederlandse Eredivisie gevoetbald hebben. Sommige al lang geleden, zoals Willem van Hanegem die in 1975 bij Feyenoord begon, andere nog niet zo lang gelden zoals Ibrahim Afellay die in 2003 zijn debuut bij PSV maakte.

Dat Edwin van der Sar in mei 2011 op veertigjarige leeftijd en na 21 seizoenen een punt zette achter zijn profcarrière is bij menigeen bekend. Van der Sar kwam behalve voor zijn clubs ook 130 keer uit voor het Nederlands elftal. Daarmee zwaaide hij af als Nederlands recordinternational aller tijden. Van der Sar is geen “vergeten speler” te noemen. Maar weet je wat hij tegenwoordig doet? Vast niet! Van der Sar is nu aan het werk als analist bij het televisieprogramma Studio Voetbal van de NOS. Op deze site vind je binnenkort ook alle informatie over de nieuwe carrière van (oud)spelers binnen voetballand.

Maar er zijn ook spelers waarvan we wel durven te stellen dat het “vergeten spelers” zijn. Spelers waarvan we in de Nederlandse Eredivisie maar kort hebben kunnen genieten. Spelers die maar voor een korte periode in de Eredivisie hebben gevoetbald. Vergeten spelers waarvan we niet meer weten waar ze naar toe zijn gegaan. Spelers waarvan we niet weten of ze überhaupt nog voetballen. Voetballers die we uit het oog zijn verloren. Vergeten spelers die misschien wel een andere carrière hebben gevonden binnen het voetbal?

In al die jaren Nederlandse Eredivisie en tussen al die duizenden spelers zijn een heleboel zogenoemde “vergeten spelers”!

Het is geen wonder dat je niet meer weet waar al die spelers zijn gebleven. Op deze site kun je zoeken naar deze zogenoemde “vergeten spelers”. Dus kijk snel waar jouw favoriete speler is gebleven!

Je kunt zoeken op naam van de “vergeten speler”, als je die tenminste niet vergeten bent! ;-)

Je kunt ook zoeken op naam van de club.

Veel plezier!