De voetbalcarriëre van Ben Wijnstekers

Ben Wijnstekers

Ben Wijnstekers

Huibertus (Ben) Johannes Nicolaas Wijnstekers (Rotterdam, 31 augustus 1955) is een Nederlandse ex-voetballer die merendeels voor voetbalclub Feyenoord uitkwam.

Club carriere

Tussen 7 juni 1976 en 4 september 1988 speelde hij 419 competitieduels voor Feyenoord en maakte hij 17 doelpunten. Hij neemt de vijfde plaats in op de ranglijst van Feyenoorders met het grootste aantal competitiewedstrijden achter hun naam. Als speler won Wijnstekers een keer het landskampioenschap (1984) en twee keer de KNVB-Beker (1980 en 1984). Na zijn afscheid van Feyenoord op 33-jarige leeftijd speelde Wijnstekers nog voor Racing Mechelen en Germinal Ekeren. Tegenwoordig is hij trainer bij Feyenoord Soccer School en geeft daar voetbalclinics.

Interlandcarriere

Wijnstekers kwam, als rechtsback, 36 maal uit voor het Nederlands elftal, een groot deel daarvan als aanvoerder, en scoorde daarbij één keer. Hij maakte zijn debuut voor Oranje onder leiding van bondscoach Jan Zwartkruis op 26 september 1979 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen België, dat Nederland met 1-0 won dankzij een doelpunt van Jan Poortvliet. Ook Michel Valke van PSV maakte in die wedstrijd zijn debuut voor het Nederlands elftal. Wijnstekers' carrière als international speelde zich af in een tijd die bepaald niet de meest succesvolle periode van Oranje was, waardoor Wijnstekers alleen bij het EK van 1980 op een groot toernooi actief was.