De voetbalcarriëre van Karim Saïdi

Karim Saïdi

Karim Saïdi

Karim Ben Ahmed Saïdi (Arabisch: كريم سعيدي) (Tunis, 24 maart 1983) is een speler uit Tunesië die momenteel voetbalt bij Lierse SK uit België.

Karim Saïdi begon zijn loopbaan in zijn geboorteplaats bij Club Africain uit Tunesië , hij vertrok in 2004 naar Feyenoord. Vooral in het begin bij Feyenoord maakte hij veel indruk en werd er onmiddellijk opgesteld in de basis van het 1ste elftal, na het 1ste seizoen kwam hij er minder aan voetbalen toe. Met de komst van Erwin Koeman als hoofdtrainer verloor hij zijn vaste plek in de basis.

In januari 2006 werd hij verhuurd aan US Lecce in de Serie A. In januari 2008 werd hij verhuurd aan Sivasspor in Turkije, maar daar kon hij privé niet wennen. Hij wilde het daarna weer proberen bij Feyenoord. Toen dat niet lukte, probeerde Saïdi in augustus 2008 tevergeefs een contract verdienen bij FSV Mainz 05, in de tweede Bundesliga van Duitsland. In september 2008 gingen Feyenoord en Saidi uit elkaar, waarop hij in oktober 2008 terug naar zijn thuisland en ook bij de club waar het allemaal begon, Club Africain in Tunesië.

In 2009 ging het naar Franse Tours FC in de Ligue twee van Frankrijk. Daar ging het beter met hem; hij dwong er een basisplaats en werd geselecteerd voor het Tunistisch internationaal elftal. Na 2 seizoenen in Tours tekende hij in juli 2011 een contract bij Lierse SK in de Jupiler Pro League van België

international

Saïdi speelde zijn eerste wedstrijd in 2003 voor Tunesië. Hij maakte deel uit van de selectie voor de Afrika Cup 2004, een tornooi dat door Tunesië gewonnen werd. Hij werd ook geselecteerd voor de FIFA Confederations Cup 2005 en voor het WK 2006 in Duitsland. Daarna verloor hij zij plaats in het nationale elftal, mede omdat hij geen basisspeler meer was op clubniveau. Sinds 2010 hij is echter opnieuw international voor Tunesië.