De voetbalcarriëre van Luis Pedro

Luis Pedro

Luis Pedro

Pedro werd geboren als zoon van een Portugese vader en een moeder uit Angola. Hij speelde in de jeugd bij MVV en werd daar ontdekt door Feyenoord. Pedro doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en werd onder meer topschutter van de Eredivisie voor A-junioren in het seizoen 2007/2008.

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2008/2009 haalde trainer Gertjan Verbeek de aanvaller bij de selectie. Op 13 november 2008 maakte Pedro als invaller in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg (1-5 winst) zijn officiële debuut in het eerste van Feyenoord. Hij trof tijdens deze wedstrijd twee keer doel. Op 16 november debuteerde hij in de Eredivisie tegen FC Twente en speelde dat seizoen negen competitieduels. Hoewel hij als A-junior nog geen vaste plaats had in de hoofdselectie, werd zijn contract verlengd tot de zomer van 2011.

Tijdens het seizoen 2009/10 maakte Pedro vooral deel uit van het belofteteam, maar trainde hij geregeld mee met de eerste selectie. Hij kwam niet aan spelen in het eerste elftal toe, waardoor hij na de winterstop verhuurd werd aan het in de Eerste divisie spelende Excelsior. Pedro maakte er in zijn tweede wedstrijd twee goals. In zeventien duels voor Excelsior, scoorde hij tien doelpunten Hij verloor in de laatste weken van het seizoen niettemin zijn basisplaats, waarna trainer Mario Been hem vertelde dat hij niet voorkomt in de toekomstplannen van Feyenoord. Daarop werd zijn contract ontbonden, waarop Go Ahead Eagles hem transfervrij inlijfde.

 Botev Plovdiv

In januari 2013 werd bekend dat Pedro vertrok naar Botev Plovdiv, een club uit Bulgarije.