De voetbalcarriëre van Stein Huysegems

Stein Huysegems

Stein Huysegems

Stein Huysegems (Herselt, 16 juni 1982) is een voetballer uit België die speelt voor Lierse SK. Hij speelde eerder in zijn carrière voor AZ, Feyenoord, FC Twente, KRC Genk en Roda JC.

Carrière

Huysegems begon zijn carrière bij Lierse SK, waar hij in het seizoen 1998/1999 al op zeventien jarige leeftijd debuteerde . Uiteindelijk zou hij voor Lierse 117 wedstrijden spelen, waarin hij 32 scoorde. Huysegems groeide uit tot een vaste waarde bij Lierse, en was een groot talent in de 1ste Klasse. Veel grote clubs uit het buitenland waren in de Belg geïnteresseerd, maar hij koos in 2004 voor het ambitieuze AZ. Samen met AZ maakte Huysegems een erg succesvolle periode door, waarmee in 2005 de halve finale van de UEFA Cup werd bereikt en AZ in 2006 vice-kampioen werd van de Eredivisie. In 3 seizoenen bij AZ scoorde de Belg 19 keer in 94 wedstrijden.

In de zomer van 2006 werd Huysegems aangetrokken door Feyenoord, dat in hem een vervanger zag van de vertrokken Salomon Kalou. Hij tekende een vier jarig contract bij de volksclub uit Rotterdam. Na een moeizame start in een 4-4-2 systeem raakte hij uit de gratie bij trainer Erwin Koeman, maar werd later een vaste kracht in het 4-3-3 systeem. Hier liet hij zijn waarde zien door in 6 wedstrijden vier doelpunten te maken in de UEFA-Cup en in de competitie. Toch liet Feyenoord hem weten dat hij mocht vertrekken zodra interessante clubs zich meldden voor Huysegems. Na interesse van Roda JC, Club Brugge en Borussia Mönchengladbach wilde ook FC Twente de Belgische aanvaller overnemen van Feyenoord. Hij tekende een contract op 3 juli 2007 dat hem tot 2010 aan FC Twente bond. Op 16 januari 2009 ging Stein Huysegems naar KRC Genk waar hij een contract tot 2013 ondertekende.

In de zomer van 2010 werd hij verhuurd aan Roda JC. In het daaropvolgende seizoen liet Genk zijn contract ontbinden. Op 3 september 2011 tekende hij een 1-jarig contract bij zijn ex-club Lierse