De voetbalcarriëre van Jeanvion Yulu-matondo

Jeanvion Yulu-matondo

Jeanvion Yulu-matondo

Jeanvion Yulu-Matondo (Kinshasa, 5 januari 1986) is een speler uit België geboren in Congo die voor KVC Westerlo voetbalt.

Yulu-Matondo begint zijn loopbaan voor Ans, waar hij door Excelsior Moeskroen werd gescout. In 2001 ging hij op advies van zijn oom Nzelo Lembi, over naar Club Brugge. In 2004 ging hij over naar de A-selectie van Brugge.

In de zomer van 2007 gaat hij van Club Brugge naar Roda JC, omdat hij vreesde dit jaar niet genoeg aan spelen toe te komen omdat Brugge de François Sterchele en Dušan Đokić had over genomen. Met ook nog Salou Ibrahim in de selectie, besliste hij dat het beter was om bij Brugge weg te gaan.

Mede door de blessure van Roda-spits Andres Oper kwam Matondo in het seizoen 2007/08 aan 30 wedstrijden. Door een sterke voorbereiding in de zomer van 2008 verdiende Matondo een basisplaats bij de ploeg van Raymond Atteveld. Op zondag 7 december 2008 wist de Belg voor het eerst een te scoren in het eigen Parkstad Limburg Stadion. In de 32e minuut scoorde Matondo voor zijn ploeg de 1-0 in het wedstrijd tegen Vitesse.