De voetbalcarriëre van Danny Buijs

Danny Buijs

Danny Buijs

Danny Buijs (Dordrecht, 21 juni 1982) is een vergeten speler uit Nederland die onder contract staat bij Kilmarnock FC uit Schotland.

Buijs begon zijn carrière bij de jeugdselecties van Feyenoord alvorens hij zijn eerste profwedstrijd voetbalde voor satellietclub Excelsior. Toen Excelsior promoveerde voetbalde hij al snel in de Eredivisie. Na de degradatie volgde een jaar in de 1ste divisie waar hij zich in de kijker speelde van FC Groningen, waar hij met ingang van het seizoen 2004/2005 aan verhuurd werd.

Buijs kan spelen op meerdere posities: oorspronkelijk was hij verdediger, maar later gebruikte Groningen hem als middenvelder of zelfs in de aanval. Op 30 augustus 2006 keerde Buijs terug bij jeugdliefde Feyenoord.

Vanaf seizoen 2008/2009 voetbalde hij voor ADO Den Haag. Zelf zegt hij hierover: 'Ik heb het in de top van Feyenoord niet waargemaakt. Ik kan wel excuses gaan zoeken, maar dit zijn de feiten. Dan kun je zeggen dat je tekort komt voor een topclub, dat is ook geen schande.'

Vanaf het seizoen 2011/2012 voetbald hij voor Kilmarnock uit Schotland. Hij speelde zijn eerste wedstrijd voor de club op 30 juli 2011 in een wedstrijd tegen Motherwell FC (0-0).