De voetbalcarriëre van Ole Tobiasen

Ole Tobiasen

Ole Tobiasen

Ole Tobiasen (geboren Kopenhagen, 8 juli 1975) is een vergeten speler uit Denemarken. Gedurende zijn loopbaan voetbalde hij onder meer voor sc Heerenveen, Ajax, AZ en MVV Maastricht.

Loopbaan

Tobiasen startte zijn loopbaan bij voetbalclubs in de buurt van Kopenhagen en in 1995 maakte hij de stap naar sc Heerenveen. Na 2 jaar, waarin hij 34 wedstrijden speelde en 1 doelpunt maakte, werd hij in 1997 overgenomen door Ajax. Tobiasen voetbalde op rechts, waar hij vaak mee opstoomde bij een aanval. Tobiassen deed het goed in zijn eerste 2 jaar bij Ajax en hij verdiende daarmee 6 wedstrijden voor de nationale ploeg van Denemarken. Het waren kwalificatiewedstrijden voor het Wereld Kampioenschap voetbal 1998 en het Europees Kampioenschap voetbal 2000, maar deed beide eindtoernooien niet mee door blessures.

Tobiasen had van 1999 tot en met 2002 te kampen met blessures. Toen in 2002 zijn contract was afgelopen, ging hij voetballen voor AZ. Na dat seizoen ging hij in 2003 terug naar FC Kopenhagen. In 2005 werd hij verhuurd Aalborg BK. In 2006 voetbalde hij voor Sandefjord Fotball uit Noorwegen.

In de 2de helft van 2006 keerde hij terug naar Nederland om voor MVV te gaan voetballen. Een van de redenen voor deze opmerkelijke transfer, een speler met grote staat van dienst naar een op dat moment weinig succesvolle 1ste divisie-club, is dat Tobiasens vrouw afkomstig is uit Margraten en ze zich graag in de buurt wilde vestigen. Daarom wilde hij graag zijn loopbaan in Maastricht afsluiten. In september 2009 werd hij door trainer Fuat Capa uit de selectie gezet nadat hij als aanvoerder kritisch was geweest. Ook na het vertrek van Capa kwam hij niet meer terug in de selectie en een eerder aanbod om technisch directeur te worden werd vanwege de financiële problemen bij MVV nooit afgerond. In september 2010 oordeelde de KNVB in een arbitragezaak tussen Tobiassen en MVV dat MVV een schadevergoeding van 24.000 euro moest betalen voor het niet doorgaan van de toegezegde baan.

In de zomer van 2010 liet hij zich overschrijven naar de amateurs van EHC uit Hoensbroek. Hij ging in augustus 2010 tevens als jeugdtrainer aan de slag bij Roda JC. In 2011 stopte hij als speler. Sinds begin 2011 is hij ook actief als spelersbegeleider.