De voetbalcarriëre van Mauro Rosales

Mauro Rosales

Mauro Rosales

Mauro Damián Rosales (24 februari 1981, Villa María, Córdoba) is een voetballer uit Argentinië . Hij voetbalt voornamelijk als rechtsbuiten in het veld.

Rosales voetbalt zijn 1ste wedstrijd op 31 oktober 1999 voor de Argentijnse club Newell's Old Boys. In 5 seizoenen voetbalt hij 112 wedstrijden voor de club, waarin hij 30 doelpunten maakt. Hij maakte hier genoeg indruk om op te worden geroepen voor het Argentijnse nationale elftal dat meedeed aan de Olympische Zomerspelen 2004. In de finale versloeg Argentinië Paraguay met 1-0 door een goal van Carlos Tévez op aangeven van Rosales. Diego Maradona was zo van Rosales onder de indruk dat hij na een wedstrijd van Newell's de kleedkamer binnenliep en het shirtje van Rosales vroeg.

Op 30 augustus 2004 tekent Rosales een contract bij AFC Ajax, waar hij werd gekocht om de rechtsbuitenpositie weer glans te geven. Zijn 1ste werdstrijd voor Ajax was op 12 september 2004 tegen ADO Den Haag, die na een 3-0 voorsprong voor Ajax in een 3-3 gelijkspel eindigde.

Tijdens zijn carrière in Nederland had hij te kampen met enkele (zware)blessure. Sindsdien is Rosales nooit meer de oude geworden en flirt hij met clubs in zijn thuisland.

Op 2 februari 2007 werd bekend dat Ajax Mauro Rosales zou verkopen aan River Plate. Hij zou daar een contract voor twee en een half seizoen tekenen. 2 weken later bleek echter dat de Argentijnse club het benodigde geld niet had en dat het van een transfer afzag. Enkele weken later kwam de deal alsnog rond. River Plate heeft naar verluidt 1,8 miljoen euro betaald voor de Argentijnse rechtsbuiten. Op 6 maart 2007 ging Rosales weg uit Amsterdam.