De voetbalcarriëre van Richard Knopper

Richard Knopper

Richard Knopper

Richard Knopper (Den Haag, 29 augustus 1977) is een voormalig Nederlandse profvoetballer. Hij is een aanvallende middenvelder die regelmatig het doel weet te vinden en tegelijkertijd een blessuregevoelige speler is.

Knopper zat in alle jeugdelftallen van Feyenoord en bleek een erg getalenteerde voetballer te zijn. De jeugdopleiding bij Ajax stond in die tijd hoger aangeschreven. Hij kreeg daar de kans om zijn opleiding te vervolgen en vertrok naar Amsterdam.

In 1997 maakte hij zijn debuut in het 1ste van Ajax, waar hij tot 2002 speelde. In die tijd speelde hij in totaal 66 wedstrijden en maakte 19 doelpunten. Ondanks dat hij regelmatig speelde brak hij nooit helemaal definitief door, onder andere vanwege de vele blessures die hij kreeg in zijn carrière . Daarna ging hij naar het Griekse Aris Saloniki, waar hij op huurbasis voetbalde. Na een seizoen in Griekenland te hebben gespeeld ging hij terug naar Nederland, waar hij zijn handtekening zette onder een contract bij SC Heerenveen. Bij Heerenveen speelde hij maar 1 seizoen, om vervolgens de club in 2004 alweer te verlaten.

Bij Vitesse speelde hij in seizoen 2005 en 2006, in augustus 2006 maakte hij de overstap naar ADO Den Haag. Hier speelde hij tot het einde van het seizoen 2009-2010, waar zijn contract niet meer verlengd werd. Hij hield zijn conditie op peil bij Haaglandia in Rijswijk en tekende een contract in Indonesië waar hij tot september uitkwam. Hierna was zijn profloopbaan ten einde en ging hij als amateur spelen bij Haaglandia, Inmiddels kunnen we wel zeggen dat hij een vergeten speler is.