De voetbalcarriëre van Daniel Cruz

Daniel Cruz

Daniel Cruz

Daniel Alberto Cruz Castro (Geboren Cali, 9 mei 1981) is een vergeten speler uit België van Colombiaanse afkomst, die van 2002 tot 2011 onder contract stond bij de eersteklasser Germinal Beerschot uit België. Hij begon zijn loopbaan in de jeugd bij Academica Futbol de Tucaman en America FC in Colombia en hij voetbalde in de jeugdopleiding van Ajax en ging vervolgens in 2002 naar Germinal Beerschot. Momenteel voetbalt Cruz bij FC Dallas uit Amerika.

Cruz is een technisch begaafde voetballen en speelt als offensieve middenvelder.

Als aanvoerder van G.Beerschot wonnen ze de finale van de Beker van België in het seizoen 2004-2005 tegen Club Brugge. In 2005 tekende hij een contract, vlak vóór de bekerfinale overigens, een contract bij SK Lierse. Deze overgang werd geen succes, voornamelijk omwille van de zware financiële problemen van de club van het Lisp. Na een ½ jaar ging Cruz dan ook terug naar Germinal Beerschot.

Cruz werd genoemd in de omkoopingszaak rond de Chinees Zheyun Ye. Hij zou benaderd zijn geweest om wedstrijden om te kopen, ging daar niet op in, maar hij zei het niet tegen de voetbalbond. Daarvoor kregen hij en ploegmaats Luciano Da Silva en Mohammed Messoudi een boete van 150 euro.

Zijn huidig contract bij Germinal Beerschot werd in maart 2008 verlengd tot 2011. In de zomer van 2011 ging hij voetballen voor FC Dallas uit Amerika dat speelt in de Major League Soccer. Op 14 september 2011 maakte hij zijn 1ste goal voor FC Dallas tegen Tauro FC. Hij scoorde de goal na 27 seconden in die wedstrijd, hiermee vestigde hij officieel een record in de clubgeschiedenis van FC Dallas.