De voetbalcarriëre van Angelos Charisteas

Angelos Charisteas

Angelos Charisteas

Angelos Charisteas geboren in Sérres op 9 februari 1980 is een vergeten voetballer uit Griekenland die in de spits speelt. Zijn laatste club was in februari 2013 Al-Nassr uit Saudi-Arabië. Hij zit nu zonder club.

In februari 2001 maakte hij zijn debuut voor het Griekse nationale voetbalelftal, waarmee hij 3 jaar later het EK 2004 won. Charisteas maakte in de finale de enigste goal!

Charisteas behoort tot een selecte groep voetballers die zowel voor AFC Ajax tegen Feyenoord doelpunten maakte als andersom. Dit deed alleen Johan Cruijff, Henk Groot, Ruud Geels, Keje Molenaar en Ronald Koeman. Hij was de eerste buitenlandse speler die doelpunten maakte voor beide teams in 'de klassieker'. Voor hij in Nederland voetbalde, speelde hij voor Aris Saloniki en Werder Bremen.

Charisteas verliet Feyenoord in 2007 en tekende een contract voor 4 jaar bij FC Nürnberg. Daarmee degradeerde hij na 1 seizoen naar de tweede Bundesliga. Na de eerste seizoenshelft in de tweede divisie van Duitsland ging, werd Charisteas verhuurd aan Bayer 04 Leverkusen, waar hij zijn landgenoot Theofanis Gekas verving.