De voetbalcarriëre van Kevin Bobson

Kevin Bobson

Kevin Bobson

Kevin Bobson (geboren Amsterdam, 13 november 1980) is een vergeten speler uit Nederland. Hij voetbalt als linksvoor en sinds 2009 heeft hij geen club. Hij speelde als laatste voor FC Wiltz 71.

Loopbaan

Kevin begon in de jeugd van SV Bijlmer en werd daar gescout door Ajax, waar hij ging voetballen in de jeugs. Op 16 mei 1999 speelde Bobson zijn 1ste wedstrijd voor Ajax, in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. In de 2 seizoenen die daarop volgden voetbalde Bobson nog maar 7 wedstrijden voor Ajax en toen hij eind 2000 niet verhuurd wilde worden aan Haarlem, werd hij uit de selectie gezet.

In de zomer van 2001 ging hij voetballen voor NAC Breda, waar hij 2 seizoenen goed voetbalde. Het leverde hem aan het begin van seizoen 2003/04 een overgang op naar RCD Espanyol uit Spanje, maar blonk niet echt uit. 1 seizoen later werd hij alweer terug gehaald door Willem II uit Tilburg. De Amsterdammer werd eind 2005 echter uit de selectie van Willem II gezet. De technische staf besloot de speler individueel te laten trainen om hem weer op het gewenste niveau te laten komen. Medio januari 2006 werd hij weer bij de selectie teruggehaald.

Het seizoen 2007/2008 was voor Bobson bij Willem II geen groot succes. Lange tijd was hij uit vorm, en van veel supporters van de Tricolores had hij de steun verloren. In onderling overleg met trainer en technisch manager Andries Jonker werd begin januari 2008 besloten dat hij de club per direct mocht verlaten. Hij kwam 6 maande uit voor NEC. Vanaf augustus 2008 voetbalde hij voor het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, waar hij op 15 januari 2009 te horen kreeg dat hij transfervrij mocht vertrekken. Bobson voetbalde vanaf januari tot juli 2009 bij het FC Wiltz 71 uit Luxemburg.

Een overstap naar FC Omniworld en het Australische Newcastle Jets ging niet door, door contractvoorwaarden. In de zomer van 2010 had hij een proefperiode bij Hartlepool United en Brighton & Hove Albion maar hij kreeg geen contract aangeboden. In oktober 2010 ging hij op proef spelen bij SBV Excelsior.In december 2010 was Bobson op proef bij zaterdagtopklasser vv IJsselmeervogels. Hier kwam hij terecht via IJsselmeervogels-speler Kwong-Wah Steinraht maar ook hier kreeg hij geen contract.

Nederlands elftal

Kevin Bobson werd tijdens de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2006 door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor de selectie tegen het Macedonisch voetbalelftal op 9 oktober 2004 en het Fins voetbalelftal op 13 oktober 2004. Bij de wedstrijd tegen het Macedonisch voetbalelftal zat Bobson op de reservebank en mocht niet invallen. Voor de wedstrijd tegen Finland was hij weer afgevallen. Bobson heeft daarna nooit meer een uitnodiging mogen ontvangen.

Hij speelde wel 3 keer voor het Nederlands voetbalelftal -21.