De voetbalcarriëre van Zhou Haibin

Zhou Haibin

Zhou Haibin

Zhou Haibin geboren in Dalian op 19 juli 1985 is een Chinese vergeten voetballer die bij voorkeur op het middenveld speelt. Hij keerde in januari 2010 na elf maanden in dienst van PSV Eindhoven terug naar zijn oude club Shandong Luneng Taishan. Vanaf juli 2013 tot en met december 2013 speelt hij op huurbasis voor Tianjin Teda. In 2003 debuteerde hij in het Chinees voetbalelftal, waarvoor hij meer dan veertig interlands speelde.

Zhou is een aanvallend ingestelde middenvelder. Hij scoorde zijn eerste goal voor Shandong Luneng op 31 juli 2003 in een wedstrijd tegen Changsha Ginde. Sinds dat jaar werd hij een vaste waarde in het elftal.

Op 5 februari 2009 werd bekendgemaakt door PSV dat er een akkoord was tussen speler en club voor een transfer, maar dat de Chinese regelgeving in de weg stond. Deze geeft de Chinese voetbalbond de mogelijkheid een speler nog dertig maanden vast te houden.Op 7 februari 2009 maaktr PSV bekend dat Zhou definitief was overgenomen.Op 10 februari 2009 werd hij medisch gekeurd en gepresenteerd. Hij tekende een contract voor een jaar met een eenzijdige optie voor PSV het contract met 2,5 jaar te verlengen. Deze optie wordt niet gelicht, waardoor Zhou per 1 januari 2010 transfervrij bij de club vertrok.

Interlandcarriere

Zhou werd hij op 1 juni 2004 de jongst scorende speler in het Chinese nationale elftal ooit. Het record was daarvoor in handen van Sun Jihai.