De voetbalcarriëre van Diego Tardelli

Diego Tardelli

Diego Tardelli

Diego Tardelli Martins (São Paulo, 10 mei 1985) is een speler uit Brazilië. Hij is een voetballer van Anzji Machatsjkala. In zijn carrière voetbalde hij voor São Caetano, Real Betis Sevilla, PSV en Atlético Mineiro. Hij voetbalde ook voor het Braziliaans jeugdelftal.

Biografie

Sinds 2003 voetbalde hij wedstrijden op het hoogste niveau voor São Paulo. In het seizoen 2005/2006 werd hij verhuurd aan de Spaanse club Real Betis Sevilla dat in de Primera División uitkomt. In Nederland werd Tardelli bekend, toen op 16 februari 2006 met Real Betis Sevilla het Alkmaarse AZ met 2-0 uitschakelde in de UEFA Cup. Tardelli scoorde in deze wedstrijd het 2de doelpunt . Echter kon Tardelli niet helemaal overtuigen, en ging hij terug naar de Braziliaanse competitie. São Paulo verhuurde de jeugdspelen aan de Braziliaanse club Sâo Caetano. Net voor het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus 2006 slaagde PSV erin om de 21-jarige Tardelli voor 1 seizoen te huren van São Paul. Tardelli kan spelen op de vleugels, maar speelde bij Brazilië ook op het middenveld.

Tardelli voetbalde met het Braziliaans elftal op het Wereld Kampioenschap onder 20 jaar dat in Nederland werd gespeeld. In de poule-fase plaatste Brazilië zich met 7 punten voor de 1/8 finales. Brazilië won in de 1/8 finales van Syrië met 1-0 door een doelpunt van de Braziliaanse linksback Rafael. Bij de kwartfinale moest Brazilië spelen tegen Duitsland. In de 82e minuut scoorde Tardelli een goal waarmee hij Brazilië op 1-1 zette, nadat Alexander Huber de Duitsers op een 1-0 voorsprong hadden gezet. In de verlenging scoorde wederom de linksback Rafael en zo bracht hij Brazilië in de 99e minuut op 1-2. Hiermee werd de wedstrijd beslist. In de 117e minuut kreeg Diego Tardelli zijn 2de gele kaart van de wedstrijd en miste zodoende de halve finale tussen Brazilië en Argentinië (1-2). In de troostfinale versloeg Brazilië van Marokko met 2-1. Namens Brazilië maakte Fabio Santos de gelijkmaker en Edcarlos Conceição scoorde in de 90e minuut de winnende treffer en dus eindigde Brazilië op de 3de plaats bij het Wereld Kampioenschap onder 20 in Nederland.