De voetbalcarriëre van Marc-Antoine Fortuné

Marc-Antoine Fortuné

Marc-Antoine Fortuné

Marc-Antoine Fortuné (Cayenne, Frans-Guyana, 2 juli 1981) is een speler uit Frankrijk die het liefst als aanvaller speelt. Hij tekende in augustus 2010 een 2jarig contract bij West Bromwich Albion FC, dat hem voor een onbekend bedrag overnam van Celtic FC.

Loopbaan

Fortuné begon zijn carrière bij Lille, waar hij in het seizoen 2002/2003 zijn debuut maakt. Met 16 wedstrijden zonder doelpunten achter zijn naam ging hij naar Rouen, waarin hij in 34 wedstrijden 10 doelpunten maakte. Na 1 seizoen vertrok hij alweer naar Brest, waar hij ook maar 1 seizoen bleef. Na 32 wedstrijden en 10 doelpunten werd Fortuné in 2005 overgenomen door FC Utrecht, dat hem een contract gaf tot 2007. Het 1ste seizoen had hij daar wat aanpassingsproblemen, maar in de voorbereiding van het 2006/2007 begon het goed te gaan voor de man uit Franskrijk. Fortuné maakt in dat seizoen 5 doelpunten in 22 wedstrijden in de eredivisie en zorgde daarnaast voor een aantal assists. In januari 2007 maakte Fortuné net voor het einde van de transferperiode de overstap naar AS Nancy, naar eigen zeggen omdat die club hem financieel en sportief meer aansprak.

In de winter van 2009 werd Fortuné verhuurd aan West Bromwich Albion FC. In een ½ jaar Premiership scoorde hij 5 doelpunten in 17 wedstrijden en werd hij door de fans van de club verkozen tot speler van het jaar. De Fransman ging daarna naar de topclub Celtic FC uit Schotland. Een dag na de ontmoeting tussen Celtic FC en zijn oud-werkgever FC Utrecht 4-0 voor een plaats in de poulefase van de UEFA Europa League, werd bekend dat hij een 2jarig contract tekende bij de club waar hij in 2009 aan werd verhuurd, West Bromwich Albion.