De voetbalcarriëre van Edwin Linssen

Edwin Linssen

Edwin Linssen

Edwin Linssen (Neeritter, 28 augustus 1980) is een vergeten speler uit Nederland. De middenvelder speelt bij bij AEK Larnaca in Cyprus.

Carrière

Linssen kwam vroeg in de jeugd van VVV-Venlo. In 1998 speelde hij zijn 1ste wedstrijd 1 het 1ste elftal. Hij stond bekend als een van de grootste talenten van Nederland, maar dit heeft hij echter nog niet weten waar te maken. Wel speelde hij een grote rol op het middenveld van de club uit Venlo. In het seizoen 2007/08 tekende Linssen een contract bij Roda JC. Vanaf het seizoen 2008/09 speelt Linssen bij Roda JC.

In de winterstop van het seizoen 09/10 werd Linssen door Roda JC verhuurd aan Fortuna Sittard. Evenals Harrie Gommans tekent Linssen een contract voor een ½ jaar bij de Fortuna. In de voorbereiding op seizoen 2010/2011 werd bekend dat Linssen Roda JC transfervrij mag vertrekken. Hij koos uiteindelijk voor een Cypriotisch avontuur bij AEK Larnaca. Bij deze club spelen ook de Nederlanders Danny Schenkel, Kevin Hofland en Gregoor van Dijk. Ton Caanen is de trainer van deze club met Jordi Cruijff als technisch directeur.