De voetbalcarriëre van Funso Ojo

Funso Ojo

Funso Ojo

Funso Ojo Geboren in Antwerpen, 28 augustus 1991 is een Vergeten Speler uit Belgie.

Funso Ojo werd geboren in Antwerpen en leerde voetballen bij het kleine Olse Merksem. Op jonge leeftijd ging de jonge verdediger naar Germinal Beerschot. In 2004 ging hij van Beerschot naar de jeugd van PSV. Vanaf het seizoen 2013-2014 voetbalt Funso Ojo voor Royal Antwerp Football Club.

PSV

Hij speelde in seizoen 2008/09 de eerste keer in de hoofdmacht van PSV, waar hij doorstroomde vanuit de jeugdopleiding en in 2009 zijn contract verlengde tot 2013.

Onder trainer Huub Stevens mocht hij officieel debuteren in het 1ste elftal. Het was een bekerduel tegen Jong PSV. Op de laatste speeldag van de competitie maakte hij onder trainer Dwight Lodeweges zijn debuut maken in de Eredivisie. Daarna kwam Fred Rutten en vormde Ojo om tot verdedigende middenvelder.

Ook liet Rutten Ojo in het seizoen 2009/10 ook Europees voetballen. De jonge Belg mocht in augustus 2009 in de kwalificatieronde van de Europa League mee voetballen tegen Bnei Jehoeda Tel Aviv. Maar hij brak nooit echt door. Op 12 oktober 2010 werd Ojo teruggezet wegens disciplinaire redenen naar Jong PSV. Na de winterstop werd Ojo verhuurd door PSV aan VVV-Venlo voor een half jaar. Hij speelde daar 11 wedstrijden, 8 x in de normale competitie en 3x in de play-offs. Na dat seizoen 2010/11 ging de Belgische middenvelder weer naar PSV, maar toen mocht hij op zoek naar een andere club.

Beerschot

Op 17 april 2012 tekende hij bij Beerschot AC een contract voor 4 jaar, de club die heb ook opgeleid heeft. Hij voetbalde er aanvankelijk regelmatig, maar verdween vanaf december 2012 uit de basisselectie. Terwijl Beerschot afzakte naar de onderste plaatsen kreeg Ojo van voorzitter Patrick Vanoppen te horen dat hij hoefte te komen. Nadat de club was Ojo failliet ging was hij een vrije speler.

Chievo Verona

Op 17 juni 2013 werd bekend gemaakt dat Ojo vanaf het seizoen 2013/2014 onder contract staat bij Chievo Verona. De deal werd op het laatste moment afgeblazen.

R. Antwerp F.C.

Na een proef periode van een paar weken maakte hij in de zomer van 2013 de overstap van het failliete Beerschot A.C. naar Royal Antwerp Football Club en tekende hij er een contract voor 2 jaar.