De voetbalcarriëre van Moestafa El Kabir

Moestafa El Kabir

Moestafa El Kabir

In september 2006 debuteerde de Nederlands-Marokkaanse aanvaller bij Jong Ajax. Hij ging naar Feyenoord, maar daar kwam hij niet door de medische keuring. Na 4 maanden bij FC Utrecht ging hij voetballen bij N.E.C.

N.E.C.

El Kabir speelde voor de eerste keer in de Nijmeegse ploeg in de aanloop naar het seizoen 2008-2009 tijdens 2 oefenwedstrijden. Zowel tegen Vv Capelle als tegen RCD Espanyol maakte hij een doelpunt: tegen de Spanjaarden maakte El Kabir een doelpunt tijdens een invalbeurt hij maakte de enigste Nijmeegse treffer.

Op 22 november 2008 maakte El Kabir zijn debuut in de Eredivisie tijdens de wedstrijd NAC Breda-N.E.C. Hij startte hierbij in de basis. Hierna speelde hij af en toe bij N.E.C. en zijn contract werd eind 2009 tot 2012 verlengd. Desondanks werd hij zowel in 2008 als 2009 disciplinair gestraft vanwege zijn overgewicht. Hij werd ook meerdere keren naar Jong N.E.C. teruggezet. In november 2009 werd hij definitief naar Jong N.E.C teruggezet en in januari 2010 kreeg hij de transfervrije status. In februari 2010 werd bekend dat hij om disciplinaire redenen ook niet meer voor Jong N.E.C. in actie mocht komen maar alleen nog mocht trainen.

Mjällby AIF

Hierop ging hij in maart 2010 transfervrij naar Mjällby AIF,dat uitkomt in de Allsvenskan, de hoogste divisie in Zweden. Hier deed hij het erg goed.

Cagliari Calcio

Op 8 april 2011 werd bekend dat El Kabir aan het einde van het seizoen vertrekt naar Cagliari Calcio. .In Italië tekent hij een 4 jarig contract.