De voetbalcarriëre van Rahim Ouédraogo

Rahim Ouédraogo

Rahim Ouédraogo

Rahim Ouédraogo (geboren Bobo-Dioulasso, 8 oktober 1980), vaak Rahim genoemd, is een vergeten voetballer uit Burkina Faso.

Rahim Ouédraogo kwam op zijn 16de vanuit Burkina Faso naar Nederland, samen met een zwager die studeerde in Enschede. Ouédraogo, die goed kon voetballen en voetbalde in Burkina Faso voor ASF Bobo-Dioulasso, vond in Nederland onderdak bij de jeugdopleiding van FC Twente. Aanvankelijk woonde hij in eenkosthuis, maar een paar maanden later kreeg hij onderdak bij voormalig voetballer en trainer Issy ten Donkelaar. Op 18 februari 1999 voetbalde Ouédraogo zijn eerste wedstrijd in de eredivisie voor FC Twente, in de wedstrijd tegen PSV uit Eindhoven.

In de seizoenen 1999/2000 en 2000/2001 voetbalde Rahim vaak voor Twente. In het seizoen 2001/2002 werd Ouédraogo verhuurd aan FC Zwolle. Een jaar later werd hij terug gehaald door Twente, hier zou hij nog 4 seizoenen voetballen. In december 2006 werd zijn contract in overleg tussentijds ontbonden, waardoor Ouédraogo voor Skoda Xanthi uit Griekenland kon gaan voetballen. Hij tekende voor 3 ½ seizoen, maar in de zomer van 2007 ging hij alweer terug naar Nederland, waar hij een contract tekende bij Heracles Almelo.

In de zomer van 2008 kwam hij zonder contract te zitten, toen zijn verbintenis met Heracles niet meer werd verlengd. Sinds januari 2009 voetbalt hij voor FC Emmen. Daar voetbalde hij op 7 februari 2009 zijn 1ste wedstrijd in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Rahim speelde 13 competitiewedstrijden voor Emmen, waarop zijn verbintenis niet werd verlengd. Daarop trok hij in augustus 2009 transfervrij naar Manisaspor uit Turkije. Nadat zijn contract daar medio december werd ontbonden keerde hij voor 1 seizoen terug bij FC Emmen.

Begin 2011 startte hij zijn eigen transportbedrijf Rahimo. Met hulp van enkele Emmen sponsoren liet hij 5 bussen uit China komen en op 19 februari opende hij een buslijn tussen Ouagadougou en Bobo-Dioulasso waarop hij zowel personen als goederen laat vervoeren. In december 2011 kondigde hij aan samen met Mamadou Zongo in maart 2012 een voetbalschool te starten in Bama.