De voetbalcarriëre van Sota Hirayama

Sota Hirayama

Sota Hirayama

Sota Hirayama (geboren 平山相太, Hirayama Sōta; Fukuoka, 6 juni 1985) is een vergeten speler uit Japan. Hij voetbalt vooral in de spits.

Hirayama voetbalt in Japan voor een team van de universiteis, de Tsukuba University, voordat hij werd gescout op het WK- 20 in 2005. Hij maakt een doelpunt tegen Oranje- 20. Hij verdiende hiermee een proefperiode op bij Feyenoord, maar die club teste hem af. Heracles Almelo sloeg daarop toe en legde Hirayama vast. Bij zijn 1ste wedstrijd in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, mocht Hirayama ruim een kwartier invallen, waarin hij 2 keer wist te scoren en Heracles daarmee de overwinning bezorgde na een 1-0 achterstand. In totaal maakte Sota Hirayama 8 doelpunten in de eredivisie.

Op 5 september 2006 werd bekendgemaakt dat Sota per direct terug ging naar zijn geboorteland Japan. Persoonlijke redenen, hij wilde onder meer zijn studie weer oppakken. Een paar dagen later werd bekendgemaakt dat Sota een contract had getekend bij FC Tokyo. Dit zorgde voor ophef bij Heracles, maar nadat de Japanse club een vergoeding aan de club uit Almelo had betaald, was Heracles ook tevreden.