De voetbalcarriëre van Sepp De Roover

Sepp De Roover

Sepp De Roover

Sepp De Roover (Geel, 12 november 1984) is een speler uit België. Hij werd gekocht in juni 2010 door Sporting Lokeren, ze kochten hem voor 275.000,- euro van FC Groningen. Deze club lichte op 28 mei 2010 nog een optie in zijn contract die De Roover tot aan de zomer van 2013 aan de club verbond, maar die wilde om privé omstandigheden graag terug naar België. De Roover kan als rechtsachter of als rechts op het middenveld voetballen.

De Roover begon zijn carrière bij de Belgische club Verbroedering Geel. Nadat hij ook bij Willem II voetbalde, werd hij ontdekt door de jeugd van PSV. In het seizoen 2004/2005 trainde De Roover mee met de A-selectie van PSV. Daarnaast mocht hij een aantal keer plaats nemen op de bank bij het 1ste elftal, onder meer in de kampioenswedstrijd tegen Vitesse. In de zomer van 2005 werd De Roover voor 1 seizoen verhuurd aan FC Eindhoven, waarmee PSV net een samenwerkingsverband had afgesloten.

Er zijn verschillende posities in het veld waarin De Roover goed uit de voeten kan. Bij Jong PSV voetbalde hij als rechtsvoor, maar naar verloop van tijd zakte hij langzamerhand zakte terug naar achteren. In het seizoen 2004/2005 werd De Roover als alternatief gezien voor de rechtsachter positie van de A-selectie. Ook bij Sparta Rotterdam werd hij als rechtsachter gebruikt. Daar groeide hij uit tot een vaste waarde. Hij voetbalde in zijn 1ste seizoen bij Sparta alle wedstrijden mee.

De Belgische verdediger tekende op 22 januari 2008 een contract voor twee en een half jaar met een optie voor nog 2 seizoenen bij FC Groningen. Daar volgde hij de naar Ajax vertrokken Uruguayaan Bruno Silva op. Op 8 maart 2008 maakte De Roover zijn 1ste doelpunt voor FC Groningen. Zijn 1-2 tegen Willem II bezorgde Groningen voor het eerst in 15 jaar een overwinning op Willem II. De 1ste wedstrijd van het seizoen 2009/10 tegen Vitesse speelde hij de gehele wedstrijd. In de negende minuut maakte hij het 1ste doelpunt van de competitie. Hij had een basisplaats, maar in de wedstrijd tegen het N.E.C. Nijmegen van oud-trainer Wiljan Vloet liep hij een blessure op.

Op 12 juni 2010 tekende De Roover een contract voor 4 seizoenen bij Sporting Lokeren.

Rode Duivels

De Roover speelde zijn 1ste zaterdag 14 november 2009 voor de Rode Duivels in het oefenduel tegen Hongarije in Gent, België won deze wedstrijd met 3-0. De Roover startte in de basis, speelde negentig minuten en kreeg 1 gele kaart.