De voetbalcarriëre van Gonzalo García

Gonzalo García

Gonzalo García

Gonzalo Manuel García García geboren op 13 oktober 1983 is een vergeten Uruguayaans-Spaanse voetballer die in de aanval speelt.

García werd geboren in Montevideo Uruguay maar ging naar Spanje toen hij veertien werd, waar hij na enige tijd een Spaans paspoort kreeg. Hij was en grote belofte en de Spaanse topclub Real Madrid kocht hem. Zijn debuut in het eerste team van de Koninklijke is niet gelukt. Hij kwam in het seizoen 2003/04 toen hij 20 jaar oud was – op huurbasis uit voor UD Mérida. Het daarop volgende seizoen voetbalde hij voor CF Palencia, eveneens werd hij gehuurd van Real.

Toen hij naarAGOVV Apeldoorn ging brak hij pas echt door. In juli 2005 werd er via zijn Agent van Bureau Euro Soccer Advice een stage geregeld bij AGOVV. Daar haalde AGOVV-coach Stanley Menzo hem, na een stage van een week, naar de club uit de Eerste Divisie. Vervolgens groeide hij uit tot de beste voetballer van AGOVV. Dat viel ook enkele Eredivisie-clubs op. Uiteindelijk koos deze spits voor sc Heerenveen, waar zijn doorbraak op zich liet wachten. Vanwege blessureeed maakte hij pas na de winterstop van het seizoen 2006/07 zijn debuut en groeide hij vrijwel meteen uit tot basisspeler. In het seizoen 2007/08 kwam hij weinig aan spelen toe. Daarom werd García García verhuurd aan Heracles Almelo. In juni 2008 neemt FC Groningen de aanvallende middenvelder over. In Groningen tekent hij een vierjarig contract. Op 8 jan 2010 geeft hij zijn ja woord aan het Limburgse VVV-Venlo, hier heeft hij de rest van het seizoen afgemaakt op huurbasis. Na deze huurperiode keerde hij weer terug naar De Trots van het Noorden

Gonzalo García speelt bij FC Groningen met García op zijn rug. Dat is echter niet de enige naam, waaronder hij bekendstaat. In Spanje speelde hij onder de voetbalnaam Recoba. Na zijn komst naar Nederland werd dit echter veranderd in Gonzalo García García, om verwarring met oud-Internazionale-aanvaller Álvaro Recoba te voorkomen. Bij sc Heerenveen werd het Gonzalo. Omdat het in Latijns-Amerikaanse landen normaal is dat kinderen de achternaam van hun vader én moeder krijgen, kreeg Gonzalo tweemaal de naam García mee. Dit omdat zowel zijn vader als moeder zo heet. Dat vond men in Almelo te veel van het goede, waarop gekozen werd voor de vereenvoudigde versie: García.