De voetbalcarriëre van Kemy Agustien

Kemy Agustien

Kemy Agustien

Germain ("Kemy") Agustien (Willemstad, Curaçao , 20 augustus 1986) is een voetballer uit Nederland die sinds oktober 2010 onder contract staat bij het engelse Swansea City.

Agustien voetbalde sinds zijn 7de bij Willem II in zijn geboortestad, Tilburg. Op zijn 17de verdiende hij zijn eerste profcontract en een ½ jaar later speelde hij zijn eerste wedstrijd voor Willem II.

In zijn 1ste seizoen, 2004/2005, speelde hij 21 wedstrijden en scoorde 1 keer. In zijn 2de jaar ontpopte hij zich samen met Moussa Dembélé tot de beste spelers van Willem II. In 2006 zijn goede spel werd beloond met een transfer nar AZ Alkmaar, dat hem in zijn 1ste seizoen verhuurde aan Roda JC om zo meer wedstrijd ervaring op te doen.

In maart 2007 maakte AZ bekend dat Agustien voldaan heeft in zijn huurperiode bij Roda JC en het volgende seizoen weer gaan voetballen voor AZ.

Terug bij AZ, in het seizoen 2007/2008, maakte Agustien te weinig indruk bij trainer Louis van Gaal. Hierdoor mocht de linkspoot in de zomer uitkijken naar een andere club, die beslissing werd al snel gemaakt, namelijk hij ging voetballen voor Birmingham City. Hij werd voor 1 seizoen gehuurd van AZ met optie tot koop. Na het seizoen waarin hij verhuurd was moest hij noodgedwongen toch terugkeren naar Nederland vanwege het feit dat AZ teveel vroeg voor Agustien , tot ongenoegen van Agustien zelf. Vervolgens werd hij voor 1seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk, waarmee hij dat seizoen degradeerde.

In juni 2010 werd zijn contract bij AZ in samenspraak met hem ontbonden. In oktober tekende hij, na een goede testperiode, een contract voor 2 seizoenen bij Swansea City AFC.

Agustien speelde ook voor Jong Oranje.