De voetbalcarriëre van Stijn Vreven

Stijn Vreven

Stijn Vreven

Stijn Vreven (Hasselt, 18 juli 1973) is een profvoetballer uit België . Hij verruilde in 2008 Sint-Truidense VV voor KESK Leopoldsburg. Hij is momenteel speler/trainer bij eersteprovincialer Esperanza Neerpelt. In 2002 debuteerde hij in het Belgisch nationale voetbalelftal.

De verdediger begon zijn loopbaan bij KV Mechelen, waar hij in het seizoen 1993/1994 acht wedstrijden speelde. In Mechelen werd Vreven een vaste waarde in de verdediging, waar hij seizoen 1997/1998 een transfer naar AA Gent verdiende. Na 2 seizoenen in Gent was het FC Utrecht dat de Belg naar Nederland haalde. 4 seizoenen lang was Vreven een cult-held in Utrecht. Vreven werd in Utrecht populair door zijn fanatieke manier van verdedigen en zijn tomeloze inzet. In de zomer van 2003 ging Vreven voetballen bij FC Kaiserslautern in Duitsland. Dit avontuur leverde niet veel speelminuten op. Met slechts 8 wedstrijden dat seizoen keerde Vreven terug naar Nederland, om bij Vitesse in Arnhem te gaan spelen. Bij Vitesse liet Vreven zien nog steeds dezelfde uitslover te zijn. Zijn gedrag zou echter de reden zijn van zijn vertrek. Na commentaar over de 'kerststemming' die bij Vitesse zou hangen werd door Vitesse besloten de verdediger terug te zetten naar het 2de elftal. De verdediger vertrok naar daarop een paar weken later naar Omonia Nicosia in Cyprus, alwaar hij niet kon aarden vanwege het feit dat de Cyprioten in zijn visie meer op techniek dan op inzet speelden. Daarom koos hij voor een aanbieding van ADO Den Haag. Bij ADO speelt Stijn op zijn favoriete rechtsachter positie in de verdediging. Trainer Frans Adelaar bombardeerde Stijn Vreven meteen tot aanvoerder. Daarna kwam er minder goed nieuws voor Vreven, in maart 2007 werd vastgesteld dat hij suikerziekte heeft.

Hij haalde slechts 2 wedstrijden voor de Rode Duivels (in 2002 tijdens zijn seizonen bij FC Utrecht). Dit kwam mede door de concurrentie van onder andere Régis Genaux, Jacky Peeters, Eric Deflandre en Olivier De Cock op zijn favoriete positie als rechtsback. Hij verdiend met zijn carriere zeker een plaats tussen de vergeten voetballers