De voetbalcarriëre van Geert den Ouden

Geert den Ouden

Geert den Ouden

Gijsbertus Cornelis "Geert" den Ouden (Delft, 24 juli 1976) is een voormalig Nederlands profvoetballer. Hij speelde voor het laatst bij de voetbalclub Dayton Dutch Lions uit Amerika. De aanvaller speelde eerder onder meer voor de clubs, Excelsior, Djurgårdens IF, ADO Den Haag, Willem II, De Graafschap en Valletta FC.

Carrière

Voordat hij aan zijn profcarrière begon voetbalde Den Ouden voor N.O.C. uit Rotterdam en VV Smitshoek uit Smitshoek.

Den Ouden is een veel scorende spits en liet dit zien in zowel de 1ste divisie, de Eredivisie en de competitie in Zweden. Het hoogste gemiddelde behaalde hij in 2003 toen hij in dienst van Djurgårdens IF in 10 wedstrijden 10x wist te scoren. Hij speelde met die club ook wedstrijden in de voorronde van de UEFA Champions League. Daarna speelde hij seizoen 2007/2008 voor Excelsior, waarmee hij degradeerde, toen leverde hij zijn contract in. Hij heeft daarna gekozen voor De Graafschap, waar hij een 2 jarig contract heeft getekend. Door de degradatie van die club in juni 2009, kon hij door een clausule in zijn contract echter transfervrij weer vertrekken.

Valletta FC

Op 27 juni werd vervolgens bekend dat Den Ouden een nieuw contract tekende bij de Maltese topclub Valletta. Daar kwam hij onder leiding te staan van 2 Nederlanders: De trainer Ton Caanen en zijn (speler)assistent Jordi Cruijff.In November 2009 hebben de club en hij het contract bij Valletta ontbonden. Met deze club speelde hij ook in de UEFA Europa League waarin hij ook scoorde. Sindsdien hield hij zijn conditie op peil bij zijn oude amateurclub VV Smitshoek, waar hij eerder ook al speelde. Sinds het begin van seizoen 2010-2011 speelt hij in het Veteranenelftal van Sparta, waar diverse andere teamgenoten van zijn zaalvoetbalteam WIA 4 ook in meespelen.

Dayton Dutch Lions

Vanaf mei 2010 kwam hij uit voor de voetbalclub Dayton Dutch Lions FC uit Amerika, waar hij een contract tot 2011 tekende. Op 15 mei 2010 maakte Den Ouden als invaller in de competitiewedstrijd tegen Cleveland Internationals (3-0 winst) zijn officiële debuut. Hij scoorde deze wedstrijd direct een doelpunt. Hij werd met acht doelpunten ook nog de clubtopscorer.

Op 27 juli 2010 maakte hij bekend te stoppen met voetballen en zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière. Je kunt Geert den Ouden ook volgen op Twitter