De voetbalcarriëre van Jaroslav Drobný

Jaroslav Drobný

Jaroslav Drobný

Jaroslav Drobný (doelman)

Jaroslav Drobný (Počátky, 18 oktober 1979) is Tsjechisch keeper die voor Ado den Haag heeft gekeept. Hij tekende in juli 2010 een 3jarig contract bij Hamburger SV uit Duitsland, die hem overnamen van Hertha BSC

Drobný's 1ste club was SK Chrudium in de 2de divisie in Tsjechië. Na zijn 1ste seizoen vertrok hij naar concurrent FC Vitkovice. De volgende stap in zijn carrière die hij nam was naar de 1ste divisie club SK Dynamo České Budějovice. Hij speelde daar zijn 1ste seizoenen van zijn carrière. In het seizoen 2001-2002 vertrok hij naar Griekenland om daar voor Panionios te gaan keepen. Hij speelde daar 4 seizoenen, die volgens hem zelf de beste seizoenen van zijn carrière waren.

In 2005 werd hij opgemerkt door Fulham FC, die hem graag wilde overnemen. Toen in de zomer Edwin van der Sar vertrok, werd Jaroslav aangetrokken. Kort na zijn komst bij de Engelse club, raakte hij geblesseerd wat ertoe leidde dat hij niet in de selectie kwam. Hij werd voor een ½ seizoen verhuurd aan ADO Den Haag. Bij zijn terugkomst in Fulham, bleek zijn contract verlopen en Jaroslav vertrok weer zonder ook maar 1 wedstrijd gespeeld te hebben.

Op 27 oktober 2006 werd hij overgenomen door Ipswich Town, maar ook hier slaagde hij er niet in een plaats in de selectie te veroveren. Ipswich besloot hem te verhuren aan VfL Bochum, waar hij dankzij de blessure van Peter Skov-Jensen direct in het doel kwam te staan.