De voetbalcarriëre van Sandro Calabro

Sandro Calabro

Sandro Calabro

Sandro Calabro (Den Haag, 11 april 1983) is een profvoetballer uit Nederland die als aanvaller speelt.

Carrière

Calabro, zoon van een vader uit Sicilië met Nederlandse moeder, Hij begon zijn carrière bij VCS en daarna zat hij in de jeugdopleiding van Feyenoord Hij wist hier nooit door te breken en tekende een contract bij ADO Den Haag. Hij maakte zijn officiële debuut in mei 2002 in de nacompetitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam, deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel . Na 2 seizoenen voor ADO verhuisde Calabro naar FC Utrecht. In zijn 1ste seizoen werd hij nog regelmatig opgesteld, maar een jaar later zat de Hagenaar vaak op de bank . Daarom stapte hij in de winterstop van het seizoen 2004-2005 over naar FC Volendam. Na 1 jaar verhuisde hij opnieuw van club; ditmaal was het Helmond Sport, waar hij is uitgegroeid tot een vaste waarde.

In mei 2007 werd bekend gemaakt dat Calabro het seizoen 2007/08 voor VVV-Venlo ging voetballen. Hij tekende een contract voor 2 jaar. Calabro werd tijdens het seizoen 2008-2009 topscoorder van de Jupiler League.

Op 18 mei 2010 tekende Calabro een contract voor 2 jaar bij het Zwitserse FC St. Gallen. Na de degradatie van de club in 2011 kwam Calabron niet meer in de plannen van de nieuwe trainer voor en in januari 2012 werd zijn contract ontbonden.