De voetbalcarriëre van Tim Janssen

Tim Janssen

Tim Janssen

Tim Janssen (geboren Eindhoven, 6 maart 1986) is een vergeten speler uit Nederland die als aanvaller voetbalt voor FC Midtjylland uit Denemarken.

Janssen, een zoon van oud speler Willy Janssen, begon zijn carrière bij de Eindhovense amateurclub ESV. Vanaf 1995 speelde hij in de jeugd van PSV. Ook voetbalt Janssen voor verschillende Nederlandse jeugdselecties, zoals Oranje -17 en Oranje -19. Zijn officiële debuut maakt hij in het 1ste van PSV op 30 juli 2003, als Janssen nog in de A1 voetbalt. In de oefenwedstrijd tegen Crystal Palace komt hij na 85 minuten in de ploeg voor Arjen Robben.

In december 2004 komt Janssen voor een half jaar op huurbasis uit voor 1ste divisie club FC Zwolle. Daar komt hij een andere door PSV verhuurde Jelle ten Rouwelaar, tegen. Geruchten gingen dat Janssen ook aangeboden zou zijn bij FC Eindhoven (waar PSV een samenwerkingsverband mee wilde afsluiten), maar daar niet nodig was. Bij het debuut van Janssen, tegen FC Emmen, scoorde hij meteen 3 goals. In mei 2005 volgt een zware blessure: Janssen scheurt de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Hierdoor is hij minstens 6 maanden uit de roulatie. Daardoor zit ook zijn verhuur periode bij FC Zwolle erop. Hij weet in 11 wedstrijden 7 keer te scoren. In het seizoen 2005/2006 komt Janssen op huurbasis uit voor FC Eindhoven, waar hij verder gaat met revalidatie.

Zijn eerste wedstrijd voor FC Eindhoven komt op 2 december 2005, tegen zijn oude club FC Zwolle. De wedstrijd wordt met 2-1 verloren. Tijdens zijn 2de wedstrijd weet Janssen 1 doelpunt te maken: tegen FC Emmen (2-1) maakt hij de 1ste goal. Bij RKC Waalwijk voetbalde Janssen regelmatig in de basis. In 28 wedstrijden wist hij 10 doelpunten te maken. Janssen degradeerde echter met RKC en wilde vertrejjeb naar een Eredivisie club. Deze transfer werd gerealiseerd toen op 31 augustus 2007 op de laatste dag van de transferperiode N.E.C. voor "een paar ton" de talentvolle spits overnam van RKC Waalwijk. Janssen kon zijn verwachtingen bij NEC echter niet inlossen en mocht daarom gaan. Per 1 juli 2009 zal hij daarom voetballen voor Esbjerg fB. Na de degradatie van Esbjerg in 2011 ging hij naar FC Midtjylland.

Hij maakte deel uit van de selectie van Jong Oranje die het EK voetbal - 21 in 2007 won.