VergetenSpelers.nl


Excelsior

Excelsior

Deze club was je vast niet vergeten! Maar weet je ook wie er allemaal voor deze club heeft gespeeld? Of zijn er toch nog wat “vergeten spelers” die voor deze club zijn uitgekomen? Je kunt in het overzicht hieronder per seizoen zien hoeveel spelers er voor de club hebben gespeeld.

Wanneer je op het seizoen klikt zie je ook de selectie van dat seizoen. Zeker weten dat er spelers bij staan die je niet meer kent, die je vergeten was! De zogenoemde vergeten spelers!

Herinnert u zich deze nog?

De vergeten spelers van Excelsior
Geert den OudenGeert den OudenGijsbertus Cornelis "Geert" den Ouden (Delft, 24 juli 1976) is een voormalig Nederlands profvoetballer. Hij speelde voor het laatst bij de voetbalclub Dayton Dutch Lions uit Amerika. De aanvaller speelde eerder onder meer voor de clubs, Excelsior, Djurgårdens IF, ADO Den Haag, Willem II, De Graafschap en Valletta FC.

Karim MossaouiKarim MossaouiKarim Mossaoui (Rotterdam, 27 februari 1988) is een profspeler uit Nederland. Mossaoui werd door Excelsior weggeplukt als voetballer bij de amateurs van Spartaan '20. In september 2008 speelde Mossaoui de eerste wedstrijd als middenvelder, hij moest het vooral van zijn techniek hebben.

Adnan AlisicAdnan AlisicAdnan Alisic (Rotterdam, 10 februari 1984) is een speler uit Nederland die graag op het middenveld voetbalt. Hij ging in 2007 van FC Dordrecht naar SBV Excelsior, waar hij in juli 2009 zijn aflopende contract tekende tot aan de zomer van 2011.

Danny BuijsDanny BuijsDanny Buijs (Dordrecht, 21 juni 1982) is een vergeten speler uit Nederland die onder contract staat bij Kilmarnock FC uit Schotland.Glenn LoovensGlenn LoovensGlenn Loovens (geboren Doetinchem, 22 september 1983) is een vergeten voetballer uit Nederland, hij voetbalt voor Celtic FC. Zijn positie in het veld is centrale verdediger.

Loovens is een zoon van Hans Loovens, die in de jaren 70 en 80 speelde bij FC Twente, SVV en De Graafschap.

Shelton MartisShelton MartisShelton Martis (geboren Willemstad, 29 november 1982) is een vergeten voetballer die als verdediger speelt bij Doncaster Rovers.

Patrick MtiligaPatrick MtiligaPatrick Mtiliga (geboren Kopenhagen, 28 januari 1981) is een vergeten speler uit Denenmarken die vanaf 2009/10 voetbalt bij Málaga CF uit Spanje. Zijn voetbalt het liefste als linksback. Mtiliga voetalde van 1999 tot en met 2009 in Nederland bij SBV Excelsior, Feyenoord en NAC Breda. In november 2008 debuteerde hij in het nationale voetbalelftal van Denemarken.Jarda ŠimrJarda ŠimrJaromír Šimr (Plzeň, 31 januari 1979) is een vergeten Tsjechisch voetballer die als middenvelder voetbalt. Šimr begon zijn loopbaan in 1984 in de jeugd van FC Viktoria Plzeň en kwam in 1995 in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 1999 maakte hij voor het eerst deel uit van het betaald voetbal, doordat hij in de selectie zat van RKC Waalwijk. Hij voetbalde er echter geen wedstrijden en werd verkocht aan SBV Excelsior. Daar voetbalde hij de sterren van de hemel en dat leverde hem in 2001 de transfer naar N.E.C. op, waar hij regelmatig een sterke rol speelde op het middenveld. Ook scoorde hij de goal waardoor N.E.C. in 2003 Europa in mocht.
Christian GyanChristian Gyan

Christian Gyan Geboren in Tema 2 november 1978 is een Ghanese vergeten voetballer die in de verdediging speelde van Feijenoord.

Gyan begon zijn loopbaan bij de Ghapoha Readers en kwam na een succesvol WK voetbal onder 17 in1995 in 1996 met Patrick Allotey naar Feyenoord. Hij ging eerst op huurbasis naar Excelsior. Al na een half jaar haalde Leo Beenhakker hem terug naar Feyenoord en werd hij een vaste reserve. Hij had ook regelmatig last van blessures. Bij Feyenoord won hij een landslitel, de Johan Cruijff Schaal en een UEFA Cup. Gyan had tevens een rol in de FIOD-affaire bij Feyenoord. In de zomer van 2007 liep zijn contract af bij Feyenoord . In zijn laatste seizoen kwam hij weer op huurbasis uit voor Excelsior.

Luis PedroLuis Pedro

Pedro werd geboren als zoon van een Portugese vader en een moeder uit Angola. Hij speelde in de jeugd bij MVV en werd daar ontdekt door Feyenoord. Pedro doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en werd onder meer topschutter van de Eredivisie voor A-junioren in het seizoen 2007/2008.

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2008/2009 haalde trainer Gertjan Verbeek de aanvaller bij de selectie. Op 13 november 2008 maakte Pedro als invaller in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg (1-5 winst) zijn officiële debuut in het eerste van Feyenoord. Hij trof tijdens deze wedstrijd twee keer doel. Op 16 november debuteerde hij in de Eredivisie tegen FC Twente en speelde dat seizoen negen competitieduels. Hoewel hij als A-junior nog geen vaste plaats had in de hoofdselectie, werd zijn contract verlengd tot de zomer van 2011.